PALVELUMME

Energiatodistus on lakisääteinen. Se tulee esittää uudisrakennukselle jo rakennuslupaa haettaessa sekä olemassa olevalle rakennukselle aina myynnin tai vuokrauksen yhteydessä. Todistuksen voimassaoloaika on 10 vuotta tarkastuspäiväyksestä.

Mikäli olet myymässä tai vuokraamassa asuntoa, tulee sinulla olla lain vaatima energiatodistus.

Energiatodistus sisältää myös ammattilaisten laatimia energiasäästösuosituksia, joiden avulla voidaan parantaa energiatehokkuutta olemassa oleviin rakennuksiin ja uudiskohteisiin. 

MIKÄ ON ENERGIATODISTUS? 

 

Lain edellyttämä energiatodistus perustuu rakennuksen ominaisuuksiin, joka ei ole riippuvainen rakennuksen käyttäjistä ja näin antaa mahdollisuuden vertailla rakennuksia: Energiankulutuksesta saadaan luotettavaa tietoa Energiatodistus sisältää myös tietoa rakennuksen sen hetkisten käyttäjien toteutuneesta ostoenergiankulutuksesta.

Energiatodistus on lakisääteinen. Se tulee esittää uudisrakennukselle jo rakennuslupaa haettaessa sekä olemassa olevalle rakennukselle aina myynnin tai vuokrauksen yhteydessä. Todistuksen voimassaoloaika on 10 vuotta tarkastuspäiväyksestä.

Todistuksesta selviää visuaalisesti rakennuksen energiatehokkuusluokka ja -tiedot. Todistuksessa ilmoitetaan myös toteutunut energiankulutus (energiatehokkuusluokka perustuu laskettuun kulutukseen).

Todistusta ei tarvita, kun

  • rakennus kerrosalaltaan alle 50 neliömetriä tai
  • kyseessä on loma-asumiseen tarkoitettu asuinrakennus, jota ei käytetä majoituselinkeinon harjoittamiseen

E-luku

Energiatodistuksessa näkyvä E-luku on energiamuotojen kertoimilla painotettu rakennuksen vakioituun käyttöön perustuva vuotuinen ostoenergiankulutus lämmitettyä nettoalaa kohden. Rakennuksen energialuokitus perustuu tähän laskettuun energiatehokkuuden vertailulukuun.

 

Mitä veloitamme? 

 -Asuntokaupan kuntotarkastuksen yhteydessä 350€ (sis alv24%) 

 -Erikseen tilattuna 490€ (sis alv24%)

 Mikäli kohteesta ei ole tarvittavia piirustuksia +350€ (sis alv 24%)

Tarvittavat piirustukset: Leikkauskuvat, pohjakuva, julkisivukuvat. 

Taloyhtiöt ja isot kiinteistöt tarjouksen mukaan. Tarjouksen voit pyytää info@tahtitarkastus.fi

         

 

 

 

 AKK Asuntokaupan kuntotarkastus
 KT1 AKK ja Homekoiratarkastus
 KT2 Homekoiratarkastus
 Kosteuskartoitus
 Muu
 Vakituinen asuminen
 Vapaa-ajan asuminen
 Muu

Tarpeeseesi soveltuvaa palvelua

Ammattitaitoiset kuntotarkastajamme tarkastavat asunnot ja kiinteistöt asuntokaupan yhteydessä.

Tarkastuksia voidaan soveltaa myös tilanteisiin, joissa halutaan kartoittaa kiinteistön yleiskunto mahdollista peruskorjausta varten, tai jos kiinteistössä epäillään home- tai kosteusvaurioita.