AJANVARAUSKALENTERI

  

  

 Omakotitalo
 Paritalohuoneisto
 Rivitalohuoneisto
 Kerrostalohuoneisto
 Vapaa-ajan asunto
 Joku Muu
 
 KT1 AKK homekoiratarkastus
 KT2 Premium
 KT2 Premium Plus

SUOMEN LUOTETTAVIN

HOMEKOIRATARKASTUS

 

Vuodesta 2017 aloimme uudistamaan käsitettä homekoiratarkastus, ja tarjoamme nyt uudenlaista homekoiratarkastuspalvelua, jossa yhdistyy asiantuntijan rakennustekninen koulutus (RI), vähintään 15 vuoden työkokemus kuntotarkastuksista, sekä virkatason koulutuksen saaneen työkoiran ja ammattiohjaajan yhteistyö.

 

Helmi – Erikoiskoulutettu Työkoira

Helmi on belgianpaimenkoira malinois, erikoistunut homeen ja luteiden etsintään. Se on valittu, ja koulutettu virkatason standardien mukaisesti, mikä takaa sen hajuerottelukyvyn, keskittymiskyvyn ja luotettavuuden.

Valitse Tähtitarkastus Oy
 • Rakennustekninen Asiantuntemus: Yli 15 vuoden kokemus kuntotarkastuksista.
 • Erikoiskoulutettu Koira: Helmi on virkatason koulutettu homeen ja luteiden etsintään.
 • Kattava Tarkastus: Yhdistämme homekoiran tarkkuuden ja asiantuntijan osaamisen.

 

HOMEKOIRATARKASTUS KT2 Premium Plus

Homekoiratarkastus+märkätilojen kosteuskartoitus – Varmuutta Kotisi ja Kiinteistösi Hyvinvointiin

KT2 Premium Plus+ vie homekoiratarkastuksen uudelle tasolle.

Tämä premium plus-tason palvelu sisältää kaikki KT2 Premium -tarkastuksen edut ja lisäksi kaikkien märkätilojen perusteellisen kosteuskartoituksen rakennustekniikkaan erikoistuneen kuntotarkastajan (RI) toimesta.

 

Miksi valita Homekoiratarkastus KT2 Premium Plus+
 • Homekoiratarkastus: Homekoira yhdessä ammattiohjaajan, ja rakennustekniikkaan erikoistuneen kuntotarkastajan kanssa takaa kattavan ja tarkan tarkastuksen. Koiran ilmaisemat kohdat analysoidaan rakenneteknisen asiantuntijamme toimesta paikan päällä tarkasti, ja tarvittaessa suoritetaan rakenneavauksia ilmaisun syyn selvittämiseksi.
 • Täydellinen Kosteuskartoitus: Märkätilat ovat erityisen alttiita kosteusvaurioille. Valitsemalla KT2 Premium Plus+ palvelun, varmistat, että myös kaikki märkätilat tarkastetaan huolellisesti, ja mahdolliset kosteusongelmat havaitaan ja raportoidaan ajoissa.
 • Lisäarvoa Kiinteistöllesi: Laajempi tarkastus tuo mielenrauhaa ja lisää kiinteistösi arvoa, sillä kaikki mahdolliset riskitekijät on huomioitu ja käsitelty

 

 • Kattavuus: Palvelu sopii kaikenkokoisille kiinteistöille ja kaikentyyppisiin tiloihin. Olipa kyseessä suuri julkinen tila tai yksityinen koti, olemme valmiina auttamaan.
 • Mielenrauha: Epäiletkö piileviä homevaurioita tai luteita? KT2 Premium Plus+ antaa varmuuden siitä, että kiinteistösi on kunnossa tai auttaa löytämään piilevät ongelmat ajoissa ennen kuin ne kasvavat suuriksi ja kalliiksi korjata.

 

Miten Tähtitarkastus Oy Erotuu Kilpailijoista?
 1. Kattava Palvelu Yhdellä Tilauksella: Enää ei tilaajan tarvitse erikseen tilata toisesta yrityksestä rakennusteknistä asiantuntijaa selvittämään koiraohjaajan raportteja. Meillä koiratarkastuksilla on aina mukana kuntotarkastaja! Koiraohjaajan sijaan kuntotarkastaja ottaa kantaa koiran ilmaisuihin paikan päällä ja selvittää luotettavasti mahdollisten vaurioiden laajuuden ja syyt.

 2. Asiantuntijan Arvio Paikan Päällä: On huomioitava, että kaikki koiran ilmaisut eivät automaattisesti ole terveydelle vaarallisia. Ilman rakennusteknisen asiantuntijan läsnäoloa ja lisäselvitystyötä, perinteisestä homekoiratarkastuksesta voi jäädä käteen vain ilmaisukartta ja/tai vahva epäily mikrobivaurioista sekä suositus lisätutkimuksille. Meidän palvelumme varmistaa, että saat täydellisen ja luotettavan arvion paikan päällä.

 3. Kokonaisvaltainen Raportointi: Tähtitarkastuksen homekoirapalvelu suoritetaan ja raportti laaditaan kokonaisuudessaan 100% Tähtitarkastuksen nimissä. Tämä tarkoittaa yhtenäistä ja ammattimaista raporttia, jossa yhdistyvät sekä homekoiran että kuntotarkastajan havainnot.

 
Miksi Valita Tähtitarkastus Oy?
 • Ensimmäinen Suomessa: Olemme edelläkävijä innovatiivisessä ja luotettavassa homekoirapalveluissa, tarjoten ainoana Suomessa virkatasoisen erikoisetsintäkoulutuksen saaneen homekoiran.
 • Kattava Tarkastus: Yhdistämme homekoiran tarkkuuden ja rakennusteknisen asiantuntijan osaamisen, mikä varmistaa kattavan ja luotettavan tarkastuksen.
 • Mielenrauha: Saat selkeän ja luotettavan raportin, joka perustuu asiantuntijan arvioon ja koiran ilmaisuihin, ilman epäselvyyksiä tai lisäkustannuksia.

 

"Olemme täysin tietoisia siitä, että Suomessa monet koiraohjaajat, (vailla ilman rakennusteknistä koulutusta) toimivat myös rakennusteknisinä asiantuntijoina, suorittaessaan kiinteistöihin kuntotutkimuksia, ja laatiessaan rakennuksen kuntoon liittyviä päätelmiä ja raportteja. Näin ollaan Suomessa totuttu toimimaan, mutta me päätimme muuttaa tämän mallin antamalla asiakkaille oikeasti luotettavan vaihtoehdon!"

 

Kuka on Helmi?

Helmi on rodultaan käyttölinjainen belgianpaimenkoira malinois, joka on tarkoin valikoitu pentueesta toimimaan juuri homeen ja luteiden etsinnässä. Helmi ei ole harrastuskoira eikä perinteinen kotikoira, josta sattumanvaraisesti päätettiin tehdä kurssikoulutettu homekoira. Helmi on tarkoin tehtäväänsä valikoitu ja koulutettu työkoira, kuten poliisikoirat.

Helmin Koulutus

Helmin koulutus alkoi, kun se oli vasta 2 kuukauden ikäinen, ja ammattimainen peruskoulutus kesti yhtäjaksoisesti lähes puolitoista vuotta. Helmin luonnetta, keskittymiskykyä, hajuerottelukykyä sekä sosiaalisia taitoja koulutettiin, kehitettiin ja testattiin huolellisesti. Koulutuksessa huomioitiin myös riittävä lepo, leikki ja monipuolinen ravinto.

Helmi opetettiin tunnistamaan ensin puhdas home ja sitten kitiini. Kun Helmi hallitsi nämä hajut, se koulutettiin tunnistamaan kasvatettua hometta eri alustoilla, kuten puun palasilla. Tämä menetelmä varmistaa, että Helmi haistaa vain homeen eikä mitään alustan hajua. Kitiini on kallis materiaali, mutta sen käyttö koulutuksessa tekee Helmin kyvyistä erittäin luotettavat. Kitiinin käyttö on yleistä maailmalla homekoirakoulutuksissa ja se on todettu erittäin tehokkaaksi.

Miksi Kitiini?

Luteiden kuorissa on kitiiniä, mutta myös kaikkien homesienten soluseinät rakentuvat kitiinistä. Kitiinin tunnistaminen tekee Helmistä paitsi homeen myös luteiden etsinnässä erityisen pätevän.

Miksi Valita Helmi?

 1. Ammattilaiskoulutus: Helmi on läpäissyt lukuisia hajuerottelutestejä ja koulutettu samoin kuin poliisin ja tullin erikoisetsintäkoirat.
 2. Luotettavuus: Helmi pyrkii aina etsimään hajun todellisen lähteen, eikä merkkaa vain ohimeneviä ilmavuotoja. Tämä varmistaa tarkat ja luotettavat tulokset.
 3. Keskittymiskyky: Helmi on koulutettu säilyttämään keskittymiskykynsä työtehtävissä, eikä se häiriinny ulkoisista häiriötekijöistä, kuten vieraista ihmisistä. Tämä ominaisuus varmistaa, että Helmin ilmaisut ovat aina tarkkoja ja luotettavia.

Yhteenveto

Helmi on tarkoin valikoitu ja ammattimaisesti koulutettu belgianpaimenkoira malinois, joka on erikoistunut homeen ja luteiden etsintään. Sen koulutus on pitkä ja perusteellinen, ja se on suoritettu virkatason standardien mukaisesti. Helmin hajuerottelukyky, keskittymiskyky ja luotettavuus tekevät siitä ensiluokkaisen työkoiran.

Valitse Helmi, kun haluat parhaan mahdollisen tarkastuksen homeen ja luteiden varalta. Helmi ja Tähtitarkastus Oy tarjoavat kattavan ja luotettavan palvelun, joka perustuu huippuasiantuntijoiden ja erikoiskoulutetun koiran yhteistyöhön. Pyydä tarjous jo tänään!

 

"Tähtitarkastus Oy:n homekoira toimii ohjaajansa ohjattavana, ja ainoastaan Tähtitarkastus Oy:n kuntotarkastuksiin erikoistuneen asiantuntijan apuvälineenä. Näin mahdolliset merkkauksien syyt päästään heti selvittämään, ja saadaan luotettavin mahdollinen syy, alkulähde ja merkitys merkkauksille."

 

KOIRAOHJAAJA VS RAKENNUSTEKNINEN ASIANTUNTIJA

On hyvä ymmärtää, että hyväkin homekoiratarkastuspalvelun koiraohjaaja on kuitenkin vain koira-asiantuntija, harvoin rakennustekniikan asiantuntija edes koulutukseltaan. Homeiden etsinnässä koiraa käytetään ainoastaan ohjaajan valvonnassa ja yhdessä Tähtitarkastus Oy:n rakennusteknisen asiantuntijan apuvälineenä, samoin kuin poliisikoiria käytetään poliisin apuvälineenä.

Koira ilmaisee sille opetetun hajun, ei selvitä mistä vaurioit johtuvat, tai miksi niitä on.  Ilman koulutettua rakennusteknistä asiantuntijaa, koiraohjaajan päätelmät syistä on vain hyviä/huonoja arvauksia, jotka pahimmillaan saattaa viedä huomion todellisista vaurioiden alkulähteistä, tai jopa aiheuttaa täysin turhia purku/tutkimustoimia. 

Homeita on erilaatuisia, ja niitä on ympärillämme paljon. Toiset hajut lähtevät rakenteista, toiset saattavat olla ulkoa tulevia ilmavuotoja, toiset mahdollisesti vaarattomia pintahajuja esim kylpyhuoneessa heikon ilmanlaadun takia (Vanhat likaiset silikonisaumat) Homekoiran ilmaisu ei automaattisesti tarkoita, että kyseessä olisi terveydelle vahingollinen rakenteellinen homeongelma. Tästä syystä mielestämme on kriittisen tärkeätä, että homekoiratarkastuksessa paikalla on myös yrityksen oma kuntotarkastaja, joka myös selvittää homekoiran ilmaisun syyt ja laatii raportin, joka perustuu asiantuntemukseen, ei arvailuihin. 

 
"Yksi koira riittää, jos se on koulutettu oikein ja koiraohjaaja tietää mitä tekee. Koiraohjaaja valvoo koiraa ja opastaa tätä tarvittaessa. Homekoiran pääasiallinen työkaveri ei ole kuitenkaan koiraohjaaja, eikä etenkään toinen koira, vaan rakennustekninen asiantuntija"

 

 

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET?

 

Pitääkö olla kaksi tai kolme koiraa varmistamassa luotettavan homekoiratarkastuksen?

Ei tarvita. Jos toinen koira olisi tarpeen varmistamaan ensimmäisen koiran työtä, olisimme epäonnistuneet koulutuksessa. Määrä ei korvaa laatua, mitä tulee homekoiran hajuerottelukykyyn ja toimintakykyyn.

Virkatason koulutuksen saanut homekoira kykenee suorittamaan vuodessa noin 100-150 työpäivää, koska työ on sille myös oikein koulutettuna palkitsevaa leikkiä. Tähtitarkastus Oy homekoira Helmi ei tarvitse toista tai kolmatta koiraa varmistamaan työtään, sen ainutlaatuisen koulutuksen, ohjauksen, keskittymiskyvyn ja hajuerottelukykynsä ansiosta.

Helmin tärkeimmät työkaverit ovat sen tuntema koiraohjaaja ja rakennustekninen asiantuntija. Jos emme luottaisi Helmi-koiran koulutukseen, ammattitaitoon tai ohjaukseen, emme käyttäisi sitä lainkaan. Tähtitarkastus Oy tarjoaa luotettavaa ja ammattimaista homekoiratarkastusta, jossa yksi tarkoin koulutettu koira riittää.

Voiko koiraohjaaja toimia rakennusteknisenä asiantuntijana?

Koiraohjaaja ei voi toimia rakennusteknisenä asiantuntijana. Meidän mielestämme koiranohjaajan koulutus ja osaaminen eivät riitä arvioimaan kiinteistöjen rakenteita, kuntoa tai vaurioita ilman asianmukaista rakennusalan koulutusta. Rakennusteknisen asiantuntijan tulee meidän näkemyksemme mukaan omata vähintään 4-vuotinen rakennustekniikan perustutkinto (AMK) ja useiden vuosien työkokemus kuntotarkastuksista tai vastaavista tehtävistä.

Tähtitarkastus Oy

homekoiratarkastuksessa (KT1/KT2) on aina mukana virkatason koulutuksen saanut homekoira, koiraohjaaja ja kuntotarkastaja. Tämä varmistaa, että tarkastuksessa huomioidaan eri aikakausien kiinteistöjen materiaalit ja rakennustavat sekä tarvittavat asiantuntijuudet. Emme tarjoa homekoiratarkastusta ilman rakennusteknisen asiantuntijan läsnäoloa.

Tähtitarkastus Oy

mielestä on keskeistä, että jokaisessa tarkastuksessa yhdistyvät koulutettu homekoira, kokenut koiraohjaaja ja pätevä kuntotarkastaja, jotta asiakkaalle voidaan taata korkealaatuinen ja luotettava tarkastusraportti.

 

Kuka kirjoittaa, laatii ja allekirjoittaa homekoiratarkastusraportin?

Tähtitarkastus Oy homekoiratarkastusraportin laatii, kirjoittaa ja allekirjoittaa paikalla ollut kuntotarkastaja (RI) Koiraohjaaja on läsnä ohjaamassa koiraa eikä hänellä ole rakennusteknistä koulutusta tai pätevyyttä suorittaa kiinteistön kuntotarkastusta tai laatia kuntotarkastusraporttia.

 

Olen teettänyt homekoiratarkastuksen kilpailijallanne. Voitteko tulkita raportin meille ja kertoa mitä vaurioille pitää tehdä, tai mistä vaurioit on saaneet alkunsa?

Valitettavasti emme voi tarjota tulkintaa tai neuvoja raportista, jonka on tehnyt kilpailijamme. Tämä johtuu siitä, että emme ole olleet läsnä tarkastuksessa vahvistamassa mahdollisten vaurioiden olemassaoloa tai niiden oikeellisuutta, emmekä ole selvittäneet vaurioiden alkuperää tai syitä. Suosittelemme kääntymään sen koiraohjaajan tai yrityksen puoleen, joka on suorittanut tarkastuksen teille. He ovat vastuussa tarjoamastaan palvelusta, ja heidän kauttaan saa parhaiten tietoa ja ohjeita mahdollisiin vauriomerkkauksiin liittyen.

 

Miksi teidän homekoiratarkastus on kalliimpi kuin muiden?

Emme voi kommentoida kilpailijoidemme hinnoittelua, mutta tiedämme, että koulutustapamme ja palveluidemme sisältö eroavat merkittävästi toisistaan.