PALVELUMME

  AJANVARAUSKALENTERI


ESITE HOMEKOIRATARKASTUS

  

 AKK Asuntokaupan kuntotarkastus
 KT1 AKK ja homekoiratarkastus
 KT2 Homekoiratarkastus
 Kosteuskartoitus
 Muu
 Vakituinen asuminen
 Vapaa-ajan asuminen
 Muu

suomen luotettavin

HOMEKOIRATARKASTUS

 

Tähtitarkastus Oy:llä on Suomen ensimmäinen  asuntokaupan kuntotarkastusalan, homeiden ja luteiden etsintään virkatasoisen erikoisetsintäkoulutuksen saanut homekoira, Ruutipussi Åriana ”Helmi”.  Suoritamme homekoiratarkastuksia yksityisiin ja julkisiin rakennuksiin lähes koko etelä-Suomen alueella.  Enää ei tilaajan tarvitse erikseen tilata toisesta yrityksestä rakennusteknistä asiantuntijaa selvittämään koiraohjaajan raportteja, koska Tähtitarkastus OY:n Koiratarkastuksilla on aina myös mukana kuntotarkastaja!  Koiraohjaajan sijaan kuntotarkastaja ottaa kantaa koiran ilmaisuihin paikan päällä, ja selvittää luotettavasti mahdollisten vaurioiden laajuuden ja syyt!  On huomioitava, että kaikki koiran ilmaisut ei automaattisesti ole terveydelle vaarallisia. Ilman rakennusteknisen asiantuntijan läsnäoloa ja lisäselvitystyötä, käteen voi jäädä perinteisestä homekoiratarkastuksesta vain ilmaisukartta, ja/tai vahva epäily mikrobivaurioista ja mahdollisesti jopa suosittelu lisätutkimuksille. Tähtitarkastuksen homekoirapalvelu suoritetaan, ja raportti laaditaan kokonaisuudessaan 100% Tähtitarkastuksen nimissä. 

 

KOIRAPALVELUMME

KT1: AKK+ HOMEKOIRATARKASTUS: Tähtitarkastus Oy:n kuntotarkastus ja raportointi suoritetaan aina asuntokaupan kuntotarkastuksen suoritusohjetta KH 90-00394 noudattaen. Lisäksi koiralla varmistetaan piilossa olevien rakenteiden osalta mahdollisia vaurioita. Mikäli koira tekee ilmaisuja, tarkastaja selvittää niiden syyn, ja tekee tarvittaessa rakenneavauksia saadakseen lisävarmuuden/selvyyden vaurioille ja niiden laajuudelle. Asuntokaupan kuntotarkastuksen yhteydessä koiratarkastus +490€ Norm 670€ (sis alv24%) 

 

KT2: HOMEKOIRATARKASTUS: Homekoiratarkastus. Soveltuu loistavasti niin julkisiin ja isompiin kiinteistöihin, kuin myös yksityisiin (Huoneistot, omakotitalot, vapaa-ajan asunnot) Koiran ja koiraohjaajan mukana on rakennustekniikkaan erikoistunut kuntotarkastaja/ kuntotutkija (RI), joka ottaa kantaa koiran ilmaisemiin kohtiin ja tekee tarvittaessa myös rakenneavaukset selvittääkseen ilmaisun syyt. KT2 on oikea palvelu, mikäli näkyvillä ei ole välttämättä vaurioita, mutta epäilet olevan piileviä homevaurioita, luteita, tai haluat varmuuden, että homevaurioita tai luteita ei ole. Pyydä tarjous info@tahtitarkastus.fi 

"Olemme täysin tietoisia siitä, että Suomessa monet koiraohjaajat, (vailla ilman rakennusteknistä koulutusta) toimivat myös rakennusteknisinä asiantuntijoina, suorittaessaan kiinteistöihin kuntotutkimuksia, ja laatiessaan rakennuksen kuntoon liittyviä päätelmiä ja raportteja. Näin ollaan Suomessa totuttu toimimaan, mutta me päätimme muuttaa tämän mallin antamalla asiakkaille oikeasti luotettavan vaihtoehdon!"

 

MIKSI VALITA MEIDÄT?

Olemme ensimmäinen kiinteistöjen kuntotarkastuksiin erikoistunut asiantuntijayritys, jolta saa tilattua myös homekoiratarkastuksen. Koiraohjaaja ohjaa ja opastaa koiraa, mutta ei toimi rakennusteknisenä asiantuntijana, vaan homekoiratarkastuksella on aina mukana myös kuntotarkastaja, joka selvittää merkkausten syyt, ja niihin liittyvät vauriot ja alkulähteet heti paikan päällä. Näin asiakkaalla on myös vain yksi palveluntuottaja, joka laatii yhtenäisen ja ammattimaisen raportin. 

Me päätimme jo vuonna 2017, että Tähtitarkastus luo koko käsitteen "Homekoiratarkastus" uudestaan ja suunnittelee asiakkaille palvelun, jonka lopputuotos, eli tarkastus ja raportti perustuu asiantuntijan rakennustekniseen koulutukseen (RI), vähintään 10-vuoden rakennusalan-työkokemukseen, pätevän virkatason koulutuksen saaneeseen työkoiraan, ja ammattiohjaajaan.

Tarkastajat ja koiraohjaaja oli, vain koira puuttui. Tästä meni vielä pari vuotta, ennenkuin sopiva työkoirapentue oli löytynyt, siitä  oli valikoitunut tehtävään sopiva pentu "Helmi", se oli koulutettu, ja oli valmiina innostavaan, mutta vaativaan työelämään. 

 

HELMI on rodultaan käyttölinjainen belgianpaimenkoira malinois, ja on tarkoin valikoitu pentueesta toimimaan juuri tämän kaltaisissa tehtävissä. Helmi ei ole harrastuskoira, eikä perinteinen kotikoira, josta sattumanvaraisesti päätettiin tehdä kurssikoulutettu homekoira, vaan Helmi on tarkoin tehtäväänsä valikoitu ja koulutettu työkoira, kuten polisiikoirat ovat.

 

HELMIN KOULUTUS alkoi koiran ollessa 2 kuukauden ikäinen ja ammattimainen peruskoulutus kesti yhtäjaksoisesti lähes puolitoista vuotta. Helmin luonnetta, keskittymiskykyä, hajuerottelukykyä sekä sosiaalisia taitoja koulutettiin, kehitettiin ja testattiin, riittävää lepoa, leikkiä ja monipuolista ravintoa unohtamatta. 

Helmi opetettiin tunnistamaan ensin puhdas home ja sitten kitiini. Kun koira oppi ne, ryhdyttiin opettamaan kasvatettua hometta eri alustoilla vaikkapa puun palasella. Jos koiraa kouluttaa ensin vanerin palassa olevalle homeelle, ei voi tietää haistaako koira vanerin, homeen vai jonkin vanerissa olevan lisäaineen. Tärkeää on se, että koira haistaa vain homeen. Jos koira pääsee koulutuksen aikana kiinni väärään hajukuvaan, sitä ei voi kouluttaa tai se on vaikea kouluttaa siitä pois. Kitiini on kallis materiaali käyttää koulutuksissa, ja siksi harvoin käytetty Suomessa. Maailmalla se on kuitenkin tunnettu homekoirakoulutukissa, ja myös erittäin luotettavaksi todettu. 

Miksi myös Kitiini? Luteiden kuorissa on kitiiniä, mutta myös  koska  kaikkien homesienten soluseinä on rakentunut kitiinistä.

Erittäin osaavasta, kattavasta ja laaja-alaisesta koulutuksesta johtuen, Helmi on läpäissyt lukuisia koulutuksessa käytettäviä hajuerottelutestejä ja on koulutettu samoin kuin virkakoirat, esim poliisin ja tullin erikoisetsintäkoirat. Helmin ammattilaiskoulutuksen takia, Helmi pyrkii myös aina etsimään ensisijaisesti hajun todellisen lähteen, eikä esim merkitse vain ohimenevää ilmavuotoa. 

Hajuerottelukyvyn lisäksi Helmillä on työkoiralle soveltuva/vaadittava keskittymiskyky eikä se häiriinny ulkoisista häiriötekijöistä, esim vieraista ihmisistä. Mikäli työkoiran keskittyminen häiriintyy tai stressaantuu  herkästi, heijastuu se työsuoritukseen, eikä koiran merkkaukset/ilmaisut ole välttämättä luotettavia. 

 

"Tähtitarkastus Oy:n homekoira toimii ohjaajansa ohjattavana, ja ainoastaan Tähtitarkastus Oy:n kuntotarkastuksiin erikoistuneen asiantuntijan apuvälineenä. Näin mahdolliset merkkauksien syyt päästään heti selvittämään, ja saadaan luotettavin mahdollinen syy, alkulähde ja merkitys merkkauksille."

 

KOIRAOHJAAJA VS RAKENNUSTEKNINEN ASIANTUNTIJA

On hyvä ymmärtää, että hyväkin homekoiratarkastuspalvelun koiraohjaaja on kuitenkin vain koira-asiantuntija, harvoin rakennustekniikan asiantuntija edes koulutukseltaan. Homeiden etsinnässä koiraa käytetään ainoastaan ohjaajan valvonnassa ja yhdessä Tähtitarkastus Oy:n rakennusteknisen asiantuntijan apuvälineenä, samoin kuin poliisikoiria käytetään poliisin apuvälineenä.

Koira ilmaisee sille opetetun hajun, ei selvitä mistä vaurioit johtuvat, tai miksi niitä on.  Ilman koulutettua rakennusteknistä asiantuntijaa, koiraohjaajan päätelmät syistä on vain hyviä/huonoja arvauksia, jotka pahimmillaan saattaa viedä huomion todellisista vaurioiden alkulähteistä, tai jopa aiheuttaa täysin turhia purku/tutkimustoimia. 

Homeita on erilaatuisia, ja niitä on ympärillämme paljon. Toiset hajut lähtevät rakenteista, toiset saattavat olla ulkoa tulevia ilmavuotoja, toiset mahdollisesti vaarattomia pintahajuja esim kylpyhuoneessa heikon ilmanlaadun takia (Vanhat likaiset silikonisaumat) Homekoiran ilmaisu ei automaattisesti tarkoita, että kyseessä olisi terveydelle vahingollinen rakenteellinen homeongelma. Tästä syystä mielestämme on kriittisen tärkeätä, että homekoiratarkastuksessa paikalla on myös yrityksen oma kuntotarkastaja, joka myös selvittää homekoiran ilmaisun syyt ja laatii raportin, joka perustuu asiantuntemukseen, ei arvailuihin. 

"Yksi koira riittää, jos se on koulutettu oikein ja koiraohjaaja tietää mitä tekee. Koiraohjaaja valvoo koiraa ja opastaa tätä tarvittaessa. Homekoiran pääasiallinen työkaveri ei ole kuitenkaan koiraohjaaja, eikä etenkään toinen koira, vaan rakennustekninen asiantuntija"

 

Pyydä tarjous vasemmalla olevalla lomakkeella tai  info@tahtitarkastus.fi/ 050 505 9681 

 

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET?

 

Pitääkö olla kaksi tai kolme koiraa varmistamassa luotettavan homekoiratarkastuksen?

Ei pidä olla. Mikäli toinen koira pitäisi olla varmistamassa ensimmäistä, olisimme epäonnistuneet homekoiran koulutuksessa. Määrä ei korvaa laatua, mitä tulee homekoiran hajuerottelukykyyn ja toimintakykyyn.

Virkatason koulutuksen saanut homekoira kykenee suorittamaan vuodessa noin 100-150 työpäivää, koska työ on sille myös oikein koulutettuna, palkitsevaa leikkiä. Tähtitarkastus Oy:n homekoira Helmillä ei tarvitse olla toista tai kolmatta koiraa mukanaan varmistamassa sen omaa työtä, sen ainutlaatuisen koulutuksen, ohjauksen, keskittymiskyvyn ja hajuerottelukykynsä takia. 

Tärkeimmät työkaverit Helmille on sen tuntema koiraohjaaja ja rakennustekninen asiantuntija. Mikäli emme luottaisi Helmi-koiran koulutukseen, ammattitaitoon, tai ohjaukseen, emme käyttäisi Helmi-koiraa laisinkaan. 

 

Voiko koiraohjaaja toimia rakennusteknisenä asiantuntijana? 

Ei meidän mielestämme.

Kukaan koiraohjaaja ei voi toimia koirapoliisina, vain koska on koira-asiantuntija. Poliisikoiranohjaajat, kuten muutkin poliisit, suorittavat ensin poliisin peruskoulutuksen Polamkissa. Meidän mielestämme kukaan koiraohjaaja ei voi toimia myöskään rakennusteknisenä asiantuntijana, arvoimassa tai kirjoittamassa asiantuntijalausuntoja/päätelmiä kiinteistön rakenteista, kunnosta, vaurioista, ilman minkäänlaista rakennusalan koulutusta, vain koska on koira-asiantuntija. Rakennusteknisen asiantuntijan tulee yhtälailla suorittaa mielestämme ensin vähintään  4-vuotinen rakennustekniikan perustutkinto (AMK) 

Koska tarkastukohteena on eriaikakausien kiinteistöjä, joita on korjattu oman aikakautensa materiaaleilla, rakennusmääräyksillä ja tavoilla, tulee tarkastajalla taustallaan lisäksi  usemman vuoden  työkokemus kuntotarkastuksista ja/tai muista alan vastaavista tehtävistä. Lisäksi tarkastaja on voinut suorittaa  esim. lisäkoulutuksena kuntotarkastajan ammattitutkinnon (AKKO)

Tästä syystä Tähtitarkastus Homekoirapalvelua (KT1/KT2) suorittamassa on aina virkatason koulutuksen saanut homekoira, Tähtitarkastuksen koiraohjaaja ja kuntotarkastaja. Edellämainituista syistä johtuen, me emme tarjoa homekoiratarkastusta ilman rakennusteknisen asiantuntijan läsnäoloa. 

 

Mitä koiratarkastuspalveluja teiltä voi tilata? 

Meillä on kaksi erillistä palvelua valittavana:

KT1: AKK + Homekoiratarkastus

Asuntokaupan kuntotarkastus+homekoiratarkastus.

Tähtitarkastus Oy:n kuntotarkastus ja raportointi suoritetaan aina asuntokaupan kuntotarkastuksen virallista suoritusohjetta KH 90-00394 noudattaen. Lisäksi koiralla varmistetaan piilossa olevien rakenteiden osalta mahdollisia vaurioita. Mikäli koira tekee merkintöjä, tarkastaja ottaa kantaa merkkauksiin ja tekee tarvittaessa rakenneavauksia saadakseen lisävarmuuden/selvyyden vaurioille ja niiden laajuudelle.

KT2: Homekoiratarkastus

Home/ludekoiratarkastus. Koiran ja koiraohjaajan mukana on rakennustekniikkaan erikoistunut kuntotutkija (RI), joka ottaa kantaa koiran ilmaisemiin kohtiin ja tekee tarvittaessa rakenneavaukset (+100e/avaus) Tämä on oikea palvelu, mikäli näkyvillä ei ole vaurioita, mutta epäilet kodissa olevan piileviä homevaurioita, luteita, tai haluat varmuuden, että homevaurioita tai luteita ei ole.

 

Kuka kirjoittaa, laatii ja allekirjoittaa homekoiratarkastusraportin?

Tähtitarkastus Oy:n koiratarkastusraportin laatii, kirjoittaa ja allekirjoittaa homekoiratarkastuksella paikalla ollut kuntotarkastaja. Koiraohjaaja on paikalla ohjaamassa koiraa, eikä hänellä ole minkäänlaista rakennusteknistä koulutusta/pätevyyttä suorittaa kiinteistön kuntotarkastusta, eikä näin ollen voi laatia minkäänlaista kuntotarkastusraporttiakaan. 

 

Olen teettänyt homekoiratarkastuksen kilpailijallanne. Voitteko tulkita raportin meille ja kertoa mitä vaurioille pitää tehdä, tai mistä vaurioit on saaneet alkunsa?

Emme voi valitettavasti.  Emme voi varmudella opastaa teitä vauriomerkkauksien suhteen, koska emme ole olleet paikalla varmistamassa vaurioiden olemassaoloa ja/tai oikeellisuutta, emmekä selvittäneet alkulähdettä/syytä vaurioille. Teidän tulee kääntyä sen koiraohjaajan/yrityksen puoleen, joka on teille palvelun myynyt. He vastaa teille myymästään palvelusta, me emme sitä vastuuta voi ottaa vastattavaksemme edellämainituista syistä. 

 

Miksi teidän homekoiratarkastus on kalliimpi kuin muiden?

Emme tiedä, mitä kilpailijamme veloittavat palveluistaan, mutta tietääksemme koiran koulutustapa sekä palvelumme eroavat toisistaan merkittävästi.

Koiraohjaajan ja koiran lisäksi tarkastuksellamme on aina mukana Tähtitarkastus Oy:n oma kuntotarkastaja, joka selvittää koiran merkkaukset ja pyrkii löytämään merkkauksille myös syyn ja siihen mahdollisesti liittyvät muut vauriot. Yhteen homekoiratarkastukseen matkoineen (meno-paluu), ja raportin laatimiseen kuluu aikaa vähintään 4-5  tuntia kahdelta ihmiseltä ja koiralta.

 

  

KT1  AKK+HOMEKOIRATARKASTUS
alk. 1770€ 

Täydellinen asuntokaupan kuntotarkastus+homekoiratarkastus.

Tähtitarkastus Oy:n kuntotarkastus ja raportointi suoritetaan aina asuntokaupan kuntotarkastuksen virallista suoritusohjetta KH 90-00394 noudattaen.

Asuntokaupan kuntotarkastus suoritetaan normaalisti. Lisäksi koiralla varmistetaan piilossa olevien rakenteiden osalta mahdollisia vaurioita. Mikäli koira tekee merkintöjä, tarkastaja ottaa kantaa merkkauksiin ja tekee tarvittaessa rakenneavauksia saadakseen lisävarmuuden vaurioille ja niiden laajuudelle.

 

KT2  HOMEKOIRATARKASTUS
alk. 780€

Home/ludekoiratarkastus. Koiran ja koiraohjaajan mukana on rakennetekniikkaan erikoistunut kuntotutkija (RI), joka ottaa kantaa koiran ilmaisemiin kohtiin ja tekee tarvittaessa rakenneavaukset (+100e/avaus) 

KT2 on oikea palvelu, mikäli näkyvillä ei ole vaurioita, mutta epäilet kodissa olevan piileviä homevaurioita, luteita, tai haluat varmuuden, että homevaurioita tai luteita ei ole.

Hinnat sis alkv 24%. Kilometrikorvaus mahdollinen, tarkastettavan sijainnista riippuen.

 

 

 AKK Asuntokaupan kuntotarkastus
 KT1 AKK ja Homekoiratarkastus
 KT2 Homekoiratarkastus
 Kosteuskartoitus
 Muu
 Vakituinen asuminen
 Vapaa-ajan asuminen
 Muu

Tarpeeseesi soveltuvaa palvelua

Ammattitaitoiset kuntotarkastajamme tarkastavat asunnot ja kiinteistöt asuntokaupan yhteydessä.

Tarkastuksia voidaan soveltaa myös tilanteisiin, joissa halutaan kartoittaa kiinteistön yleiskunto mahdollista peruskorjausta varten, tai jos kiinteistössä epäillään home- tai kosteusvaurioita.