Saimme asiakkaamme kiinteistönvälittäjä Päivi Kuuttiselta palautetta homekoirapalveluista ja haluaisimme jakaa tämän kaikkien asiakkaidemme luettavaksi. Alkuperäinen kirjoitus löytyy facebookista, sama alla:

”Olen myynyt asuntoja ja kiinteistöjä vuodesta 2002 alkaen, Tänään vuonna 2018 oli ensimmäinen kuntotarkastuksen lisä eli koiratarkastus – homeita varten – siis normaalin kuntotarkastuksen lisänä.

Koiraan pystyi luottamaan, koulutettu todella tehokkaasti ja kymmenin tuhansin euroin, ja täytyy iloisena todeta:
– taloa ei merkattu sisältä eikä ulkoa – lisäksi laboratorio olosuhteissa piilotetut koepala-homeet (omistajan/kouluttajan hajuttomat näytteet maahan / materiaan piilotettuna) – koira löysi ne uskomattoman nopeasti muiden luonnon hajujen seasta!
Käytetäänhän koiria kohta jo ihmisen syövän havainnoimiseen hajuaistin avulla jne.

Tässä Helmistä lisätietoja:

Erikoisetsintäkoira eli homekoira on korvaamaton kumppani. Tähtitarkastus tekee homeiden ja luteiden etsitään keskittyneitä erikoisetsintäkoiratutkimuksia kaikkiin yksityisiin ja julkisiin rakennuksiin.

Tähtitarkastus Oy:llä on Suomen ensimmäinen homeiden ja luteiden etsintään virkatasoisen erikoisetsintäkoulutuksen saanut homekoira, Ruutipussi Åriana ”Helmi”. Helmi on rodultaan belgianpaimenkoira malinois. Helmin koulutus alkoi jo koiran ollessa 2 kuukauden ikäinen ja koulutus on kaikkiaan hieman yli vuoden mittainen. Koiran koulutuksesta on vastannut Minna Pessi-Ahokas. Minna on kouluttanut kymmenen vuoden aikana lukuisia koiria erikoistehtäviin niin Suomen viranomaisille (mm. Poliisi, puolustusvoimat) kuin ulkomaisille viranomaistahoille (mm. Yhdysvaltain armeija).

Koiran ohjastajana toimii 30 vuoden koirankoulutuskokemuksen omaava ja mm. puolustusvoimain sotakoira-ansiomerkillä palkittu Ville Kalliomäki.

Homeiden etsinnässä koiraa käytetään aina Tähtitarkastus Oy:n rakennusteknisen asiantuntijan kanssa. Näin saadaan paras lopputulos esimerkiksi ns. riskirakenteiden tutkimisen apuvälineenä ja mahdolliset ”turhat merkkaukset” voidaan poissulkea”

Kodit On Oy Päivi Kuuttinen LKV

Suurkiitos palautteesta ja kolmannen osapuolen mielipiteestä homekoirapalveluistamme.

Alkuperäinen palaute luettavissa tästä: https://www.facebook.com/parhaitapaikkojamaailmassa/posts/2083750638542106

Tämä artikkeli on julkaistu Päivi Kuuttisen luvalla.